Cas Lamens  Innovation that excites

100 % elektrische Nissan Ariya op expeditie van Noordpool naar Zuidpool

De Britste avonturier Chris Ramsey gaat als eerste ter wereld van de Noordpool naar de Zuidpool rijden. En hij doet dit ook nog eens elektrisch – in de nieuwe Nissan Ariya.

Het vertrek van de expeditie van pool tot pool is gepland voor maart 2023. Chris Ramsey en zijn team rijden dan met een elektrische Nissan Ariya e-4ORCE zo’n 27.000 kilometer van de Noordpool via Noord-, Midden- en Zuid-Amerika naar Antarctica. Verwachte temperaturen tijdens de rit variëren van - 30 ⁰C tot +30 ⁰C. Ramsey is de eerste persoon die per auto – ongeacht het type of model – van pool tot pool reist.

De route voert door de meest extreme, onherbergzame en schitterende landschappen – van met sneeuw en ijs bedekt terrein tot verraderlijke bergweggetjes en enorme zandduinen in de woestijn.

Ariya e-4ORCE perfecte auto voor expeditie

‘We zijn trots op onze samenwerking met Chris Ramsey en zijn team’, vertelt Asako Hoshino, Nissan Executive Vice President en global head of marketing and sales. ‘Met de nieuwe, volledig elektrische Nissan Ariya kom je verder en dat gaat ook gemakkelijker en comfortabeler. De Nissan Ariya met e-4ORCE-technologie, die de stabiliteit verhoogt en de tractie op allerlei soorten ondergrond verbetert, is de perfecte elektrische auto voor Chris en zijn team.’

Dit opvallende en opwindende avontuur past in het kader van Nissan Ambition 2030, Nissans langetermijnstrategie die verder gaat dan alleen mobiliteit, met elektrificatie als centrale doelstelling. Op basis van deze visie brengt Nissan opwindende modellen en nieuwe technologie op de markt die zowel de klant als de maatschappij in z’n geheel verder brengen.

Barre omstandigheden

De Nissan Ariya e-4ORCE waarmee Ramsey en zijn team van de Noordpool naar de Zuidpool rijden, wordt goed voorbereid op de barre omstandigheden onderweg. De carrosserie wordt aangepast op het ruwe terrein, evenals de wielophanging en de wielen en banden. Een tweede Nissan Ariya e-4ORCE, geheel in standaarduitvoering, rijdt in Noord-, Midden en Zuid-Amerika mee als ondersteuningsauto.

Geavanceerde vierwielaandrijving

e-4ORCE is Nissans zeer geavanceerde vierwielaandrijvingstechnologie die het motorvermogen en de remprestaties nauwkeurig regelt voor optimale stabiliteit en souplesse. De auto volgt de lijn die de bestuurder instuurt nauwkeurig, zonder dat de bestuurder zijn rijstijl of stuurbewegingen moet aanpassen. Dat geeft vertrouwen in bochten en op uiteenlopende wegdekken – ook op nat wegdek en in de sneeuw.

Tien jaar expedities met elektrische auto’s

Dit is niet Ramseys eerste expeditie met een elektrische auto. Hij gaat al meer dan tien jaar op avontuur met elektrische auto’s. In 2017 was hij met zijn vrouw Julie bijvoorbeeld het eerste team dat de Mongol Rally in een volledig elektrische auto voltooide. De Ramseys legden in ruim 56 dagen meer dan 16.000 kilometer af met hun Nissan LEAF.

Chris Ramsey, oprichter van Pole to Pole, een organisatiebureau voor expedities met elektrisch aangedreven voertuigen, vertelt: ‘Onze missie is om te laten zien dat een elektrisch aangedreven auto ook de zwaarste omstandigheden aankan – van de bittere koude van de polen tot de vochtige hitte van de Zuid-Amerikaanse jungle. We willen laten zien dat ze geweldig rijden terwijl ze ook voldoen aan de dagelijkse behoeften van bestuurders overal ter wereld. Het is fantastisch dat een belangrijk en innovatief wereldmerk als Nissan onze partner is voor deze expeditie.’

Onze belofte

Als klant van Cas Lamens heeft u altijd de aangename zekerheid dat er een professionele organisatie achter u en uw auto staat. We bieden u een compleet pakket dienstverlening zodat u altijd en overal zorgeloos kunt rijden.

Meer service

Plan uw afspraak

Via onze online plan module, kunt u direct een afspraak maken voor onderhoud of reparatie. Maakt u liever telefonisch een afspraak? Dat kan natuurlijk, belt u dan met ons via telefoonnummer 010 511 23 99

Maak een afspraak
Afbeelding 1 5319
Afbeelding 2 5319
Afbeelding 3 5319