Cas Lamens  Innovation that excites

Nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws rondom Cas Lamens en Nissan

28 09

WINTERWISSEL 2021 – 2022

WINTERWISSEL 2021 – 2022

De wisselweken zijn weer begonnen.. tijd voor winterbanden!

Waarom winterbanden? Hieronder kort een aantal feiten:

– winterbanden presteren beter dan zomerbanden onder de 7 graden.
– meer grip op de weg tijdens winterse omstandigheden (ijzel, sneeuw, regen etc.)
– kortere remweg, zeker bij sneeuw
– lager brandstofverbruik
– winterbanden zijn verplicht in landen als Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg.

Afspraak inplannen
Dat kan eenvoudig via de website, telefonisch of per mail.

Wij leggen voor uw komst de banden of wielen netjes en schoon voor u klaar.

Het is raadzaam om tijdig de afspraak in te plannen want deze weken zijn altijd erg druk. Wacht niet tot het laatste moment.

Lees verder
23 09

Bent u al bekend met ADAS-systemen?

In veel Nissan modellen zitten al ADAS-systemen en vanaf 2022 is het vanuit de EU verplicht dat alle auto’s de weg op gaan met Advanced Driver Assistance Systems (ADAS).

Deze systemen zijn ontwikkeld om de bestuurder van een voertuig te helpen bij het uitvoeren van zijn of haar taak. De systemen kunnen de bestuurder informeren, de rijtaak gedeeltelijk overnemen van de bestuurder of ingrijpen tijdens een kritieke situatie (bijvoorbeeld om een botsing te voorkomen). ADAS zijn ontworpen om het besturen van een voertuig veiliger te maken voor zowel de bestuurder als andere weggebruikers en comfortabeler voor de bestuurder. ADAS-systemen zijn in te delen in:

Camerasystemen bijvoorbeeld voor rijstrookassistentie

Radarsystemen bijvoorbeeld voor adaptieve cruise control

ADAS-systemen zijn bedoeld om de verkeersveiligheid te vergroten en ongelukken te voorkomen. Bestuurders vertrouwen op de systemen en daarom is het zeer belangrijk dat ze zeer nauwkeurig zijn afgesteld, want alleen dan kunnen ze goed functioneren. In het geval van autoschade of reparatie is het dus extra belangrijk dat deze onder handen worden genomen door specialisten met ervaring. Niet alle autobedrijven hebben deze specialisten of technieken in huis om een Nissan met ADAS veilig te herstellen. Als uw Nissan met ADAS hersteld is moet deze altijd worden uitgelijnd en daarna moeten de ADAS-sensoren opnieuw worden gekalibreerd.

Om mee te gaan met deze ontwikkelingen hebben wij onze mensen opgeleid tot specialisten.Onze werkplaats is ingericht met de juiste benodigdheden om te kunnen uitlijnen en kalibreren. Wij hebben de nodige investeringen gedaan om uw High-Tech Nissan veilig te herstellen volgens de richtlijnen die Nissan stelt ..

Lees verder
22 06

Bandenspanning is anders tijdens de vakantie

Een volgeladen auto, eventueel met caravan of bagagekar erachter, vraagt extra aandacht voor de bandenspanning. Zorg dat deze juist is en vooral niet te laag. Dit kost namelijk extra brandstof, de banden slijten sneller én het is minder veilig. Zeker met de stijgende temperaturen is het belangrijk om de bandenspanning aan te passen.

Controleer de bandenspanning altijd als de banden koud zijn, dus als er nog niet gereden is. Zijn uw banden bij het opmeten warm en is de bandenspanning hoog, laat de lucht er dan niet uitlopen. Het is normaal dat de spanning oploopt zodra de banden warm worden.

Lees verder
02 02

JUKE ENIGMA brengt connectiviteit tot ongekende hoogte in zijn klasse

Berkel 02-02-2021


Nissan onthult de JUKE ENIGMA. Met deze nieuwe uitvoering verlegt Nissan de grenzen wat betreft het gedurfde design van zijn coupé crossover JUKE. Bovendien maakt de speciale uitvoering het technologisch geavanceerde karakter van de JUKE nog sterker waar. Als eerste Nissan-model in Europa is de JUKE ENIGMA namelijk uitgerust met de virtuele assistent Amazon Alexa. De nieuwe JUKE ENIGMA staat vanaf eind januari bij de eerste Nissan-dealers in de showroom. De prijzen beginnen bij € 31.290.

De toch al indrukwekkende reeks van geavanceerde technologieën van de Nissan JUKE wordt uitgebreid met de virtuele assistent Amazon Alexa, een primeur voor de compacte coupé crossover. Amazon Alexa wordt leverbaar op de nieuwste generatie JUKE die is uitgerust met het infotainmentsysteem NissanConnect.

13 op maat gemaakte uitspraken

Met de Nissan Skill-functionaliteit van de Alexa-app kunnen eigenaren bepaalde functies van de JUKE met hun smartphone of een Alexa-apparaat bedienen via een reeks van 13 op maat gemaakte uitspraken. Door het eenvoudigweg aan Alexa te vragen, kunnen bestuurders op afstand de portieren van hun JUKE openen en sluiten, de nog aanwezige hoeveelheid brandstof checken, een bepaalde locatie naar het NissanConnect navigatiesysteem met TomTom Traffic van hun auto sturen en de verlichting activeren. Ook is het mogelijk op afstand de locatie van hun JUKE te achterhalen. Bij de introductie op de Nederlandse markt is Amazon Alexa beschikbaar in vijf talen, te weten Engels, Spaans, Duits, Italiaans en Frans.

Design met exclusieve en grafische patronen

De Nissan JUKE ENIGMA onderscheidt zich met een donkere, futuristische styling met stealth-achtige trekjes. De brutaal gelijnde coupé crossover staat op diepzwarte 19-inch lichtmetalen velgen type ‘Akari’ (licht in het Japans) die de dynamische lijnen van de JUKE versterken. Exclusieve en kunstige grafische patronen sieren de buitenspiegels en de coupéachtige daklijn van de compacte crossover. Op de C-stijl van de carrosserie bevindt zich een speciaal ENIGMA-embleem. Nissan stelt voor de JUKE ENIGMA twee two-tone lakcombinaties beschikbaar: Gun Grey en Pearl White met een zwart dak. Ook volledig zwart behoort tot de mogelijkheden.

Naadloze en daardoor veilige smartphone-integratie

De Nissan JUKE ENIGMA biedt bestuurders een reeks van geavanceerde technologieën. Met de NissanConnect-app op hun smartphone hebben ze toegang tot de ongekende mogelijkheden van NissanConnect Services waaronder slimme navigatie- en connectiviteitsfuncties en waarschuwingen. Het infotainmentsysteem NissanConnect staat onderweg garant voor een naadloze en daardoor veilige smartphone-integratie zodat de bestuurder zijn aandacht bij de weg en het verkeer kan houden.

Nog intensievere rijervaring

“De Nissan JUKE heeft een gedurfd design en biedt geavanceerde technologie. De JUKE ENIGMA borduurt voort op zijn unieke uitstraling en intelligente connectiviteit om op die manier een nog intensievere rijervaring te bieden”, aldus Marco Fioravanti, Vice President, Product Planning, Nissan Europe.

Lees verder
02 02

Steenslag, er is wat aan te doen

berkel 02-01-2021

Elke winter hebben veel automobilisten last van steentjes op het wegdek door kapotgevroren en losliggend asfalt. Door voldoende afstand te houden kunt u voorkomen dat deze steentjes tegen de voorkant van uw auto of voorruit komen. Ook kunt u, in verband met opspringende steentjes, het rijden achter een vrachtwagen beter vermijden. U voorkomt zo een lagere inruilwaarde van uw auto.

Steenslag laten verwijderen, informeer naar de mogelijkheden.

Lees verder
29 10

Bent u zichtbaar voor anderen?

Bent u zichtbaar voor anderen?

De donkere dagen komen er weer aan. Dat betekent meer regen en minder zicht. Zorg ervoor dat u ook zichtbaar bent voor anderen! Zet het contact en de verlichting aan en loop eens een rondje om de auto. Branden alle lampen?

Staat uw lichtschakelaar op de juiste stand ?

Het valt op dat veel automobilisten tijdens mistig weer de verkeerde of zelfs geen verlichting voeren. Een veel voorkomende oorzaak is dat de schakelaar van de verlichting op ‘automatisch’ wordt gezet. Het gevolg is geen verlichting of alléén dagrijverlichting aan de voorzijde.

mocht u vragen hebben over de werking van uw lichtschakelaar, Rij even langs of bel ons dan leggen we het graag aan u uit .

Lees verder
08 10

desjkem

Berkel 08-10-2020


Dashcam : Wat is dat nou, zo’n ‘desjkem’.? Een videocameraatje op de voorruit, is dat om mooie routes op te nemen? Ja, kan. Maar ze zijn vooral bedoeld om bewijsmateriaal te verzamelen. Hoe verliep een ongeluk? Wie zat er goed (of fout)? En wat was het kenteken van die wegpiraat die wegscheurde na het incident.
Vraag naar de mogelijkheden vanaf 129 € incl montage heeft u er al een !


https://www.youtube.com/watch?v=KjFTN6X9_go&t=8s

Lees verder
08 10

Nissan Z Proto: futuristisch eerbetoon aan 50 jaar Nissan Z

Nissan Z Proto: futuristisch eerbetoon aan 50 jaar Nissan Z

En ja, hij heeft een handgeschakelde zesversnellingsbak

De nieuwe Nissan Z sportcoupé is in aantocht!

V6 twinturbo-benzinemotor met handgeschakelde zesversnellingsbak
Sportief design vol met hints naar vroegere Z-modellen

Berkel 08-10 2020 – Een V6-benzinemotor met twee turbo’s en een handgeschakelde zesversnellingsbak: maak kennis met de Nissan Z Proto. Deze pure, hypermoderne sportcoupé is niet alleen een eerbetoon aan vijftig jaar Z sportcoupés van Nissan, maar bewijst ook dat het merk binnen afzienbare tijd een nieuwe generatie van de legendarische Z sportauto zal introduceren.

Nissan onthulde de Z Proto tijdens een virtueel evenement dat werd uitgezonden vanuit het Nissan-paviljoen in Yokohama. De onthulling werd wereldwijd gevolgd door jong en oud, onder meer door leden van de Z Club in Japan, ZCON-deelnemers in Nashville (Tennessee, VS) en liefhebbers in diverse andere landen. Nissan ontwikkelde de sportauto compleet nieuw en kondigde hem in mei 2020 voor het eerst aan in een video met de naam ‘Nissan A-Z’.


‘De Z – als pure sportauto – vertegenwoordigt de geest van Nissan’, zegt Nissans CEO, Makoto Uchida. ‘Het is een belangrijk model in ons transformatieplan Nissan NEXT en een bewijs van ons vermogen om te doen wat anderen niet durven, van A tot Z. Als Z-fan ben ik blij dat ik mag aankondigen dat de volgende Z in aantocht is.’


Exterieur: verleden ontmoet toekomst

De Nissan Z Proto is volledig door een designteam in Japan ontwikkeld. De auto heeft een fris, aantrekkelijk uiterlijk dat respect uitstraalt voor de originele Z. De sportcoupé is gespoten in een felgele parelmoerlak – als eerbetoon aan een populaire kleur van zowel de eerste generatie Z (S30) als de 300ZX (Z32) – in combinatie met een zwart dak.


Alfonso Albaisa, hoofd design bij Nissan: ‘Het was een uitdaging om het retro-thema te combineren met een design dat ook futurisme uitstraalt. Onze ontwerpers hebben talloze studies en schetsen gemaakt. We hebben van alle generaties onderzocht wat ze tot een succes maakte. Het resultaat is een auto die het verleden omarmt en zich op de toekomst richt.’


De vorm van de motorkap en de enigszins gekantelde, druppelvormige LED-koplampen verwijzen onmiskenbaar naar de originele Z. De afmetingen van de rechthoekige grille zijn vergelijkbaar met die van de huidige Nissan 370Z. De toevoeging van ovale grille-vinnen zorgen voor een moderne look. De vorm straalt elegante sportiviteit uit.


‘De LED-koplampen hebben twee halve cirkels, die verwijzen naar de 240ZG uit de jaren zeventig, die alleen in Japan is verkocht’, zegt Albaisa. ‘De ZG had doorzichtige koepels over de koplampen, die twee ronde reflecties boven beide koplamp gaven als de verlichting brandde. We vinden dat een mooi uniek kenmerk en zagen dat het ook perfect past bij de identiteit van de Z.’


Van opzij gezien is de link tussen de Z Proto en de originele Z het opvallendst. De daklijn loopt vloeiend af naar de afgekapte achterzijde. Daardoor ontstaat het onderscheidende Z-profiel, vergelijkbaar met dat van de eerste generatie Z, waarvan de bovenrand van de achterkant iets lager was dan het hoogste punt van het voorspatbord. Dat gaf de Z zijn unieke silhouet. De kenmerkende overgang van de achterste zijruit naar de lage achterzijde draagt bij aan het effect.


Voor de achterkant is inspiratie geput uit de achterlichten van de 300ZX (Z32), opnieuw geïnterpreteerd voor de moderne wereld. De heldere LED-achterlichten zijn geplaatst in een rechthoekig zwart paneel dat zich uitstrekt over de gehele achterkant en rond de hoeken van de carrosserie. De zijskirts, voorspoiler en het achterpaneel zijn gemaakt van lichtgewicht koolstofvezel. Om het af te maken installeert Nissan sportieve, lichtmetalen 19-inchwielen en een dubbele uitlaat.


Interieur: moderne technologie met vintage sausje

Het interieur van de Z Proto omsluit de bestuurder en passagier. Het combineert moderne technologie naadloos met vintage Z-accenten. Het interieurontwerpteam zocht advies bij grote namen uit de professionele autosport om de Z Proto het ideale sportauto-interieur te geven dat geschikt is voor straat- én circuitgebruik. Dat is te zien aan het instrumentarium in de Z Proto. Alle vitale informatie is af te lezen op een 12,3-inch digitaal dashboard. De lay-out is zodanig dat de bestuurder alle informatie in één oogopslag in zich kan opnemen, inclusief de schakelindicator op de twaalf-uurpositie.


Rond het nieuwe, diepe sportstuur kan de bestuurder alle functies eenvoudig bereiken, terwijl het stuur tegelijkertijd vintage oogt. Overal in het interieur zijn gele accenten te zien, inclusief de stiksels rond het instrumentenpaneel. Ook de stoelen zijn voorzien van gele accenten en van een gelaagde gradatiestreep in het midden, om een diepte-effect te creëren.


Sportautoplezier: een opwindende, dynamische atleet

De originele Z had als doel zoveel mogelijk mensen het plezier en de opwinding van het bezit van een sportauto te geven. Hiroshi Tamura, hoofd-productspecialist van de Z Proto: ‘De Z is altijd een sterke dynamische performer, waardoor het voor klanten gemakkelijk is om van zijn capaciteiten te genieten en zich optimaal verbonden te voelen met de auto. Dit is zo in alle generaties en dit is ook wat ons drijft om te innoveren en nieuwe normen te stellen.’


Elke nieuwe generatie Z was voorzien van een sterkere motor dan zijn voorganger, al gaat het bij de Z om veel meer dan motorvermogen. Tamura: ‘De Z draait om de balans tussen kracht en wendbaarheid. De auto creëert niet alleen fysiek, maar ook emotioneel een band met de bestuurder en reageert op zijn impulsen.’


Maar vergis je niet: de Z Proto heeft de nodige power. Onder de lange motorkap bevindt zich een verder verbeterde V6-motor met twee turbo’s, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Nissan werkt momenteel aan het finetunen van de aandrijflijn om alle kracht perfect af te stemmen op de elegantie en controle die in de afgelopen vijftig jaar bepalend waren voor de Z-modellen.


‘Met de introductie van de revolutionaire Ariya EV deze zomer zijn we begonnen aan een nieuw tijdperk van elektrificatie en autonome rijtechnologie’, zegt Uchida. ‘Met de Z bieden we bestuurders de opwinding van een pure sportauto. Al meer dan vijftig jaar creëren we samen met hen de legende van Z. Sluit je bij ons aan voor het volgende spannende hoofdstuk. De nieuwe Z is namelijk al onderweg.’

Lees verder
15 07

Nissan Ariya: het begin van een nieuw hoofdstuk

Debuut volledig elektrisch aangedreven crossover én nieuw merklogo

Nissan Ariya: het begin van een nieuw hoofdstuk

Nissan presenteert de nieuwe Ariya. Het is de eerste volledig elektrisch aangedreven crossover van het Japanse merk en vormt een belangrijk onderdeel van het transformatieplan NEXT. De Ariya opent een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van Nissan en belichaamt Nissans visie om het leven van automobilisten te verrijken.

In het kort
De nieuwe Nissan Ariya is onthuld tijdens een speciaal digitaal evenement in het Japanse Yokohama. Het model vertegenwoordigt het toppunt van Nissans technologie en design. De Ariya zet bovendien een belangrijke stap in de transformatie van Nissan waarbij het bedrijf zich concentreert op sterke punten, zoals volledig elektrische voertuigen. Nissan heeft zich voor de ontwikkeling van de Ariya laten inspireren door eeuwenoude Japanse termen en tradities.

"We hebben de Nissan Ariya ontworpen als antwoord op de ambities en praktische behoeften van de hedendaagse klant", zegt Makoto Uchida, CEO van Nissan. "De auto combineert onze krachten op het gebied van elektrische voertuigen en crossovers en is een showcase voor een nieuw tijdperk op het gebied van design."

De Ariya is tempobepalend voor het plan van Nissan om in slechts achttien maanden twaalf nieuwe modellen uit te brengen. De geheel nieuwe elektrische crossover toont hoe toegewijd Nissan is om te voldoen aan de vraag van klanten naar geëlektrificeerde, autonome en verbonden technologie.

Nissan verwacht dat de verkoop van EV's en geëlektrificeerde e POWER-modellen toeneemt naar meer dan een miljoen exemplaren per jaar tegen het einde van fiscaal jaar 2023. Tegen die tijd moeten ook meer dan twintig modellen in twintig verschillende markten voorzien zijn van nieuwe, autonome rijhulpsystemen en meer dan 1,5 miljoen voertuigen met deze technologie verkocht zijn.

Het nieuwe logo van Nissan
Op de nieuwe Nissan Ariya debuteert tevens het nieuwe merklogo van Nissan. Dit logo symboliseert de toewijding van Nissan om innovatief te blijven voor nieuwe generaties klanten. Het logo is ook te zien op nieuwe of vernieuwde modellen die in de nabije toekomst volgen.

Het logo blijft verbonden met het rijke erfgoed en de innovatietraditie van Nissan, maar blikt ook vooruit op de toekomst. Als vanouds staat de merknaam centraal. Zodoende zorgt het logo voor directe herkenbaarheid van een automerk dat mijlpalen en herinneringen uit het verleden oproept en tegelijkertijd streeft naar evolutie.

"De Nissan Ariya opent een nieuw hoofdstuk in onze rijke geschiedenis nu we beginnen aan de transformatie van onze bedrijfsvoering, producten en cultuur", zegt Uchida. "De Ariya definieert wat belangrijk is voor Nissan, vertegenwoordigt waar we voor staan en belichaamt de essentie van wie we zijn: een gepassioneerde, innovatieve uitdager."

Lees verder
30 05

Tips en tricks voor het wassen en poetsen van de auto

Bij mooi weer kan uw auto doelwit zijn

De tijd dat vogels uw auto weer als doelwit gaan zien, komt er ook weer aan. Als er vogelpoep op uw autolak zit dan kunt u deze het beste direct verwijderen. Als vogelpoep te lang op de autolak blijft zitten dan vreet deze zich namelijk in de lak en kunnen lakbeschadigingen en doffe plekken ontstaan. Gebruik veel water en een zachte doek om de poep te verwijderen.

En het vervolg kan zijn :

• Was eerst de auto en ga dan pas poetsen om krassen in de lak te voorkomen.

• Was bij warm weer vroeg in de ochtend of later in de avond. Water verdampt namelijk erg snel als de lak warm is. Dit laat lelijke watersporen achter op de lak.

• Begin de poetsbeurt met een cleaner als u de auto nog niet eerder heeft gepoetst. Alleen op deze manier kunt u ingetrokken vuil en krasjes uit de lak verwijderen. Gebruik een cleaner niet te vaak, omdat deze een polijstende werking heeft!

• Breng de cleaner met een schone doek of speciale pads aan op de lak en laat het dan even (niet te lang!) drogen. Wrijf de cleaner met een andere doek uit totdat de lak gaat glanzen. Werk in kleine stukjes en verkijk je niet op het werk!

• Breng na het polijsten de waxlaag dun(!) en met kleine ronddraaiende bewegingen aan. Even laten drogen en daarna uitwrijven. Vouw gedurende het uitpoetsen de doek regelmatig om, zodat u steeds met een schoon oppervlak werkt. Het uitwrijven is klaar zodra de lak mooi en diep glanst.

Als u hier zelf geen zin in heeft of u kunt het niet neem dan contact op met ons we kunnen uw auto ook professioneel laten reinigen voor u , Dit zorgt voor een hogere restwaarde en uw auto is dan weer in showroomconditie.

Kom langs voor een offerte of bel 010-5112399

Lees verder
15 10

Tanken van brandstof E5 en E10

Geachte Nissan rijder

In de media is recent veel melding gemaakt over het verplicht stellen van E10 brandstof bij tankstations,
Ingaande per 1 oktober 2019 .

Hierbij wat meer duidelijkheid over de vraag mag of kan mijn Nissan op deze brandstof rijden.

Het antwoord : Alle Nissans geleverd met een benzinemotor zijn reeds sinds januari 2000 geschikt voor het rijden op E5 / E10 brandstof.

Voor Nissan modellen gebouwd voor 2000 adviseren wij E5 te tanken .Of over te schakelen op octaan 98 benzine.

Dit kan met name in het buitenland belangrijk zijn.

Wat zijn E5 en E10?

E10 is een mengsel van 90 procent fossiele brandstof en maximaal 10 procent bio-ethanol. Bio-ethanol is een alcohol dat gemaakt wordt door fermentatie uit suiker, maïs of tarwe. Ethanol is agressiever dan benzine voor zowel metalen als kunststoffen en kan daardoor motoronderdelen zoals pakkingen en afdichtingen aantasten. E10 geeft voor de meeste (90%) gewone benzine auto’s echter geen problemen. Verder is er E5. Dat is voor maximaal 5 procent aangelengd met ethanol. Vaak is Euro95 in de praktijk al E5. Er is ook nog E85. Dat bevat 85 procent ethanol en kun je alleen tanken als je motor er op is aangepast. Dat soort speciaal aangepaste auto's is overigens wel te koop, vaak worden ze met Flex Fuel Vehicle (of FFV) aangeduid.

Voor ongeveer tien procent van de auto's op benzine geldt dat ze niet geschikt zijn voor de brandstof E10. Voor deze auto’s en ook motoren die niet geschikt zijn voor E10, adviseert de ANWB normale Euro 95 E5 te tanken. Als die niet aan de pomp te krijgen is zal SuperPlus 98 of een premium brandstof gekozen moeten worden. Let daarbij op het octaangetal. De getallen 95 en 98 staan voor het octaangetal van de benzine en wordt altijd vermeld, ook bij E10 en E5. Tank in ieder geval geen benzine met een octaangetal lager dan voorgeschreven, om motorschade te voorkomen. In Nederland komt een lager octaangetal dan 95 niet voor, maar in het buitenland soms wel (bijvoorbeeld 91).

Per ongeluk E10 getankt

Als je per ongeluk E10 hebt getankt volstaat het om de volgende keer de juiste brandstof te tanken. Laat de E10-benzine niet in de tank zitten wanneer de auto lange tijd niet gebruikt wordt.


voor meer informatie kunt u ook terecht op de volgende site https://www.anwb.nl/auto/brandstof/e10

Lees verder

Onze belofte

Als klant van Cas Lamens heeft u altijd de aangename zekerheid dat er een professionele organisatie achter u en uw auto staat. We bieden u een compleet pakket dienstverlening zodat u altijd en overal zorgeloos kunt rijden.

Meer service

Plan uw afspraak

Via onze online plan module, kunt u direct een afspraak maken voor onderhoud of reparatie. Maakt u liever telefonisch een afspraak? Dat kan natuurlijk, belt u dan met ons via telefoonnummer 010 511 23 99

Maak een afspraak
Afbeelding 1 4592
Afbeelding 2 4592
Afbeelding 3 4592