Cas Lamens
Cas Lamens
Cas Lamens
Cas Lamens
Cas Lamens
 

Nieuws

Het laatste nieuws

'Automobilist onderschat effect winter op onderdelen'
De nadelige effecten van het koude winterseizoen op auto-onderdelen worden volgens automotive toeleverancier ZF Automotive nog vaak onderschat. Volgens de fabrikant vormen vooral hightech auto-onderdelen een hoog veiligheidsrisico.

Om het bewustzijn van automobilisten en het aantal werkplaatsbezoeken te verhogen, heeft de Duitse automotive toeleverancier onderzoek gedaan naar de impact van de winter op veiligheidskritische auto-onderdelen. Pekel kan veel technische schade aan de auto veroorzaken. Volgens ZF is een grondige inspectie na de winter essentieel omdat onder andere de remmen door pekel en vuil sneller slijten. En als de remmen dan toch al gecontroleerd worden, adviseert ZF om ook meteen te controleren of de zuigers in de remklauwen niet vast zitten en hoe de remslangen en leidingen eruit zien.

Onderdelen in, op en rond het onderstel zijn het belangrijkst en daar moet de focus op liggen. Een kapotte schokdemper zorgt bijvoorbeeld dat de remweg langer is dan bedoeld en dat geavanceerde rijhulpsystemen zoals abs en esp niet meer optimaal functioneren. ZF adviseert om schokdempers vanaf tenminste 80 duizend kilometer en daarna iedere 20 duizend kilometer grondig te controleren.

Auto-inspectie steeds belangrijker

Andere belangrijke onderdelen die na de winter grondig gecontroleerd moeten worden zijn: aandrijfashoezen en rubbers van de stabilisatorstangen, stuurstangen en stuurkogels. Vergeet de veren en veerschotels niet. Er kan water en pekel in de schotel blijven staan omdat de afvoer verstopt is. Al deze onderdelen leveren een belangrijke bijdrage aan de rijprestaties van een auto.

« Terug
Cas lamens afbeelding
Cas lamens afbeelding
Nissan Private lease

Laatste nieuws

Hemelvaartsdag zijn wij gesloten
Berkel 24-05-2017Donderdag 25 Mei zijn wij gesloten ,Vrijdag 26 Mei ...
Lees verder »
Nissan X-TRAIL X-Scape: topversie met drone voor foto’s en video’s
De perfecte Crossover voor onvergetelijke avonturen met het gezinNissan X-...
Lees verder »
'Automobilist onderschat effect winter op onderdelen'
De nadelige effecten van het koude winterseizoen op auto-onderdelen worden volge...
Lees verder »

Bezoek ook

 

Nieuwsbrief

Naam:
Email:
Aanmelden:
Afmelden:
 
Volg ons ook via: Twitter Facebook