Cas Lamens
Cas Lamens
Cas Lamens
Cas Lamens
Cas Lamens
 

Nieuws

Het laatste nieuws

Vijfde generatie Micra: hartveroverend design ontmoet vernuftige technologie

•Vijfde generatie Micra: hartveroverend design ontmoet vernuftige technologie

De Nissan Micra is Europees gezien een razend populair model. Vanaf de derde generatie ging het wat minder in Nederland onder druk van steeds wijzigende Nederlandse regels mbt tot bijtelling en de steeds sterker wordende concurrentie uit Zuid-Korea en Europa.

Dat Nissan de Micra over een heel andere boeg zou gooien maakte het al duidelijk met de Sway Concept. Sterker, die auto en het uiteindelijke resultaat lijken als twee druppels water op elkaar.

Volgens Europese smaak

Trots laten wij weten dat de nieuwe Micra speciaal voor de Europese markt is ontworpen en ontwikkeld. Niets ten nadele van 'wereldauto's' als de Fiesta, integendeel, maar veelal betekent dit dat er extra aandacht is besteed aan hoe de (veeleisende) Europese automobilist het graag ziet en wil hebben. De verwachtingen op het gebied van ruimte, afwerking, (moderne) features en natuurlijk rijeigenschappen zijn hoog nu.

Beloftes

Om alvast een tipje van de sluier te lichten. Nissan laat weten dat de Micra de ruimste in zijn klasse is en over een wendbaar rijgedrag beschikt, steevast aangejaagd door moderne (turbo)motoren.

Qua veiligheid pakt Nissan zoal uit met Lane Departure Prevention ( een primeur in dit segment) en Intelligent Emergency Braking met voetgangerssignalering. Ook Intelligent Around View Monitor, Traffic Sign Recognition, High Beam Assist en Blind Spot Warning zijn leverbaar. Dit alles onder de noemer Nissan Intelligent Driving.

Klinkt als muziek in de oren

Aandacht gaat ook uit naar de audiofiel. Daarvoor is namelijk het Bose Personal Sound-systeem ontwikkeld met zes speakers, waarvan twee zogeheten Bose UltraNearfield-speakers, gecombineerd Bose PersonalSpace Virtual Audio Technology in de hoofdsteun van de bestuurdersstoel. Met dit systeem ervaart de bestuurder volgens Nissan 'een opvallende diepgang van de muziek'. Verder genieten de inzittenden van Bose Super65-speakers in de voorportieren krachtige, lage tonen en tweeters in de A-stijlen voor de kraakheldere hoge tonen.

Bovendien wordt de Micra altijd geleverd met een 7-inch beeldscherm waarmee het audio- en navigatiesysteem, downloadbare apps en Siri-stembediening via Apple CarPlay zijn te bedienen.

Drie motoren

Ook nieuw is Active Ride Control, een systeem dat onderstuur beperkt en de stabiliteit optimaliseert. Wat motoren aangaat trapt Nissan af met een 1.0 liter (zonder turbo) en 73 pk. Daarboven zit de 0.9 liter -turbobenzine met 90 pk. Tot slot is er nog een 1.5-turbodiesel met hetzelfde vermogen.

De nieuwe Micra zal worden geproduceerd in het Franse Flins, iets wat met name de levertijden ten goede zal komen ten opzichte van de huidige Micra die in India werd gebouwd De verkoop begint in maart 2017.
.


« Terug
Cas lamens afbeelding
Cas lamens afbeelding
Cas lamens afbeelding
Cas lamens afbeelding
Cas lamens afbeelding
Nissan Private lease

Laatste nieuws

Hemelvaartsdag zijn wij gesloten
Berkel 24-05-2017Donderdag 25 Mei zijn wij gesloten ,Vrijdag 26 Mei ...
Lees verder »
Nissan X-TRAIL X-Scape: topversie met drone voor foto’s en video’s
De perfecte Crossover voor onvergetelijke avonturen met het gezinNissan X-...
Lees verder »
'Automobilist onderschat effect winter op onderdelen'
De nadelige effecten van het koude winterseizoen op auto-onderdelen worden volge...
Lees verder »

Bezoek ook

 

Nieuwsbrief

Naam:
Email:
Aanmelden:
Afmelden:
 
Volg ons ook via: Twitter Facebook