Cas Lamens
Cas Lamens
Cas Lamens
Cas Lamens
Cas Lamens
 

Nieuws

Het laatste nieuws

Cas Lamens ook uw adres voor 4-seizoenenbanden

Berkel 29-09-2015

Er zijn veel meningen over banden en over welke band je zou moeten gebruiken in de winter of in de zomer periode.
Bij Cas Lamens is er veel kennis in huis als het om banden keuze gaat , wij weten ook door onze jarenlange deelname in de autosport meer van banden dan een ander , onderstaand in deze mail een test van de ANWB over net nut van zomer en winterbanden en ook met name de 4 seizoenenband .
Mocht u vragen hebben ons team staat voor u klaar om deze vragen te beantwoorden ,dit kan ook via de mail naar :
receptie@lamens.nl of theo@ lamens.nl

Naast winter- en zomerbanden zijn er ook 4-seizoenenbanden (all season). Dit type band is een compromis tussen een zomer- en een winterband. Hij heeft duidelijke voordelen ten opzichte van een zomerband in de winter maar ook duidelijke tekortkomingen ten opzichte van een winterband in de winter.

Ten opzichte van winterbanden vertonen all season banden tekortkomingen, vooral op het gebied van tractie en zijdelingse grip in de sneeuw. Zo zullen winterbanden het altijd beter doen op een besneeuwde helling dan all season banden.

Op hellende wegen met sneeuw zal de grip al gauw tekort schieten, wegrijden vanuit stilstand op een helling wordt dan heel lastig. All seasonbanden zijn dus echt niet geschikt om even een besneeuwde bergpas op en af te rijden. In een vlak land als Nederland is de 4-seizoenenband wel inzetbaar, op bijvoorbeeld een tweede auto die niet meegaat naar de wintersport.

Met all seasonbanden moet je zowel in de zomer als de winter je rijstijl aanpassen. Door meer afstand te houden en je snelheid aan te passen kun je compenseren voor de tekortkomingen die deze banden ten opzichte van de specialisten hebben. Het is de vraag of je dat moet willen. De veiligste combinatie is winterbanden in de winter en zomerbanden in de zomer.

Bron ANWB

Maar zoals u ook leest in deze test van de ANWB is er met name voor automobilisten die weinig rijden wel degelijk een voordeel te behalen door over te stappen naar de 4 seizoenen band , kortom heeft u interesse of wilt u een offerte voor een winterset of voor de 4 seizoenen band dan horen wij dit graag van u .

Vriendelijke groet

John Lammers

« Terug
Cas lamens afbeelding
Cas lamens afbeelding
Nissan Customer Promiss

Laatste nieuws

Zorgeloos op vakantie - doe de vakantie check!
Na een periode van hard werken is het heerlijk om op vakantie te gaan. Eve...
Lees verder »
Je achterklep handfree openen het kan vanaf nu bij de Nissan X-Trail
Schop je achterklep letterlijk open Met je handen vol de kofferbak ...
Lees verder »
Nissan bouwt energiecentrale van oude accu’s
Nissan maakt plannen voor een 100 megawatt krachtcentrale, ergens in Europ...
Lees verder »

Bezoek ook

 

Nieuwsbrief

Naam:
Email:
Aanmelden:
Afmelden:
 
Volg ons ook via: Twitter Facebook